Håndboldprofiler undrer sig over nej til homostøtte

Det vækker bred undren i håndboldmiljøet, at Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har nedlagt forbud mod, at svenskeren Tobias Karlsson stiller op til EM i Polen med et regnbuefarvet anførerbind på armen.

Karlsson ville dermed vise sin støtte til homoseksuelle og slå fast, at alle mennesker i hans øjne er lige meget værd. Men den går ikke, lyder det fra EHF til stor undren i den svenske lejr.

- Alle er meget skuffede. Det er jo noget, alle har stået bag. Vi synes, det er meget kedeligt. Det er mærkeligt og lidt fejt af EHF, siger den svenske pressechef, Daniel Vandor, på vegne af spillertruppen til Expressen.

Den skadede tyske fløjspiller Patrick Groetzki har også svært ved at se idéen i at afvise svenskerne.

- Er det en vittighed?, spørger han på Twitter.

Danmarks tidligere landsholdsanfører Joachim Boldsen ryster på hovedet af håndboldforbundet, som han mener er amatøragtigt ledet.

Boldsen forstår ikke, hvorfor Sverige ikke må stille op med det kulørte anførerbind.

- Selvfølgelig skal de have lov til det. Det er jo ikke en eller anden sindssyg politisk holdning, de kommer med.

- Det burde være op til det enkelte forbund at tage stilling til den sag. Det er sgu en joke, siger Joachim Boldsen til Ekstra Bladet.

Anførertitlen og anførerbindet er formelt afskaffet i international håndbold, og det er frivilligt, om holdenes kaptajn vil spille med et bind på armen.

EHF begrunder afvisningen med, at et anførerbind enten skal være i nationale farver eller ensfarvet.

- Og uafhængigt af vore egne holdninger til dette og andre emner er EHF ikke i en position til at tillade sådanne statements under kampe ved EM, forklarer forbundets præsident, Jean Brihault, ifølge sportsmagasinet Kicker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip