Hård kalkule: Fuglsang og Bak dropper DM og VM

Danske cykelfans kommer i juli til at se masser til Jakob Fuglsang og Lars Bak i Tour de France.

Men de kommer ikke til at se dem, når der i næste uge bliver kørt om det danske mesterskab på vejene ved Faaborg. Og som følge af det, er de heller ikke aktuelle til Danmarks VM-hold i Spanien til september.

Det fortæller Danmarks Cykle Unions (DCU) sportschef Lars Bonde:

- De har begge meldt fra til DM. De har jo lavet en hård kalkule og sat plusser og minusser op ved siden af hinanden.

- Jakob Fuglsang har stillet sig selv nogle spørgsmål. Kan jeg vinde DM? Nej. Passer VM-ruten til mig? Nej. Har jeg brug for at tage hjem og vise mig frem? Nej.

Jakob Fuglsang ville komme til DM som den eneste rytter fra Astana. Lars Bak som den eneste fra Lotto-Belisol. De skulle konkurrere mod grupper af ryttere fra hold som Tinkoff-Saxo og Cult Energy. Sandsynligheden for at vinde uden et hold er næsten lig nul.

- Lars Bak har lavet samme kalkule. Han har to små børn, bor i Luxembourg, er meget væk i forvejen og skal snart til Tour de France. Så de har begge prioriteret anderledes, siger sportschefen.

I Danmarks Cykle Union har man for adskillige år siden besluttet, at ryttere, som ikke stiller op til DM heller ikke kan blive udtaget til VM.

Lars Bonde ærgrer sig over, at de to Tour de France-ryttere nu ikke bliver aktuelle til de to begivenheder, men siger samtidig, at han forstår dem.

- Jeg accepterer og forstår deres prioriteringer. Alligevel synes jeg, at vores regel er god. Du ser mange idrætsgrene, hvor det danske mesterskab er devalueret. I cykelsporten har vi en god tradition, som vi skal værne om.

- Vi har en DM-trøje, som man kan køre i et år. Den betyder noget. DM er eftertragtet, mener han.

Enkeltstarten ved DM bliver kørt torsdag 26. juli, samletstarten afvikles søndag 29 juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip