Hårdkogt dansk stjernefrø vil spille følsom

Han blev lovprist i sin debutrolle som en hårdfør og grænsesøgende ung mand i filmen "Nordvest". Derfra er det gået stærkt for 21-årige Gustav Dyekjær Giese, der lige nu er aktuel i krigsfilmen "9. April". 

I den spiller han en menig soldat, der med københavnsk arrogance og lederevner går forrest, men som også virker intimiderende på de andre soldater. 

Den unge skuespiller kan dog godt frygte, at rollen som den rå type hurtigt kan blive en vane, og derfor har han allerede udset sig en ny drømmerolle.

- Jeg gider ikke blive typecastet, og der er en tendens til, at folk gerne vil bruge mig som den hårde, sammenbidte fyr. Så jeg kunne godt tænke mig at prøve noget helt anderledes. Både fordi jeg ville være udfordret, men også fordi jeg ved, jeg kan finde ud af det, siger Gustav Dyekjær Giese og fortsætter:

- Hvad det så kræver at spille følsom fyr, ved jeg ikke endnu, men jeg vil gerne prøve at spille knap så kantet og hård.

Derfor har skuespiltalentet også en plan for, hvordan han bevæger sig væk fra rollen, der virker som skabt til ham, og hen imod den nye drømmerolle.

- Jeg skal insistere på at vise, at jeg også kan noget andet, for lige pludselig går det bare stærkt, og så er det den eneste rolle, man bliver brugt til. Så jeg skal bare ud og understrege, at jeg kan mere, og det kommer jeg også til, slår han fast. 

Gustav Dyekjær Giese er aktuel i krigsfilmen "9. April" der havde premiere den 12. marts. Med på rollelisten er også navne som Lars Mikkelsen og Pilou Asbæk.

Newspaq

 

Dagens Gossip