Hårdt amerikansk marked tærer på William Demant

Høreapparatvirksomheden William Demant Holding nedjusterer forventningerne til hele året på grund af et meget hårdt amerikansk marked, oplyser virksomheden i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Virksomheden forventer nu en fremgang i resultatet per aktie på to til syv procent mod tidligere ventet fem til 10 procent. I 2013 voksede William Demant Holdings resultat per aktie med godt 14 procent.

Det er udviklingen på det amerikanske marked, der presser selskabet til nedjusteringen, fremgår det af regnskabet.

- Koncernens forventninger til indtjeningen er blevet reduceret med tre procent for at afspejle udviklingen på det amerikanske marked, skriver William Demant Holding.

William Demant har købt mindre virksomheder i perioden mellem 2011 og 2013 og har efterfølgende indført fælles regnskabsprocedurer for de nye aktiviteter.

Og tallene viste sig at gemme på enkelte ubehageligheder, der blandt andet har ført til tab på lån til kunder, og derfor nedjusteres driftsresultatet med 100 millioner kroner.

Desuden er markedet for høreapparater hårdt.

- Høreapparatmarkedet i USA, der historisk set har været karakteriseret som stabilt, er i øjeblikket turbulent og præget af ændrede markedskræfter, skriver William Demant Holding.

Selskabet venter stadig, at opkøb, særligt foretaget i 2013, vil bidrage med tre til fire procent til koncernens omsætning i 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip