Hårdt arbejde og stærk målmand sikrer Esbjerg smal sejr

05/04/2016 00:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Esbjerg vandt mandag aften med 1-0 på hjemmebane over Viborg i Alka Superligaen i en kamp, hvor vestjyderne var under pres i især anden halvleg.

Ifølge Casper Nielsen var årsagen til den tredje hjemmesejr på stribe, at holdet fulgte det taktiske oplæg.

- Vi vidste på forhånd, at det ville blive en meget tæt kamp med masser af dueller, for det er noget af det, Viborg kan. Vi fulgte gameplanen til punkt og prikke, hvor vi ofrede os for hinanden. Hårdt arbejde gjorde forskellen, siger han.

Han mener, sejren var fortjent, men erkender også, at Viborg kunne have taget point med fra vestkysten.

- Overordnet set mener jeg, at sejren var fortjent, for i de perioder, hvor vi spillede fodbold, spillede vi Viborg ud af brættet. Men det er klart, at vi til sidst skulle have været bedre til at afvise, for de fik nogle store muligheder, siger Casper Nielsen.

Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg diskede i anden halvleg op med store redninger, og han glædede sig over sin egen indsats.

- De havde vel to-tre kæmpechancer, så det var selvfølgelig fedt, at vi vandt. Jeg stod en god kamp og havde en del at lave, og det er jo den bedste måde at vise sig frem på, siger han.

Cheftræner Jonas Dal uddelte efter kampen roser til sin målmand og defensiv.

- I efteråret havde vi ikke Jeppe Højbjerg, men det havde vi i dag, hvor han gjorde forskellen. Han var kampens bedste spiller, og han blev meget afgørende.

- Vores midterforsvar tog også meget godt fra nede bagved, hvor vi havde talt meget om, at vi skulle forsvare fremad i banen. Vi forsvarede bolden frem for målet, siger han.

Jonas Dal mener, at Esbjerg havde stået med nul point, hvis opgøret var blevet spillet i efteråret.

- Det her var en af de kampe, vi ikke havde vundet før vinterpausen, siger Esbjerg-træneren.

/ritzau/