Hårdt kæmpende Horsens tjener et point i Viborg

10/11/2014

Viborg er tilbage på en oprykningsplads i den næstbedste fodboldrække, men Superliga-nedrykkerne forsømte at tage de tre point, da Horsens slap fra Viborg Stadion med 1-1 mandag aften.

Og det var endda lige ved, at det var gået helt galt for Auri Skarbalius' tropper, da Horsens fik en kæmpechance for at score sejrsmålet 10 minutter før tid.

Troels Kløve driblede sig helt fri, men Viborg-målmand Peter Friis Jensen leverede en vital parade, og keeperen kunne ånde lettet op, da Jude Nworuh headede riposten forbi mål.

Dermed blev det ved de to mål, der blev scoret med fire minutters mellemrum midt i første halvleg.

Viborgs Sebastian Andersen - tidligere lejesvend i Horsens - bragte hjemmeholdet i front på et brækkende skud fra lang afstand, der snød U21-landsholdskeeper Jakob Busk i Horsens' mål.

Kort efter slog gæsterne tilbage, da den 19-årige gambiske debutant Bubacarr Sanneh kunne heade bolden i mål i helt fri position ved bageste stolpe.

Horsens, der har haft en svingende sæson, sled hårdt for at holde hjemmeholdet fra chancer og var specielt før pausen en ligeværdig modstander.

Østjyderne fik lukket godt ned for Viborgs farlige forward Serge Deble, og med det ene point sikrede Horsens sig, at rækkens tophold ikke forsvandt helt af syne.

Lyngby fører den næstbedste række med 34 point foran Viborg og Vendsyssel, der begge har 31. Horsens rykker op på fjerdepladsen med 23.