Hårdtslående kroat triumferer ved US Open

Den 14.-seedede kroatiske tennisspiller Marin Cilic har mandag aften vundet US Open efter sejr over japaneren Kei Nishikori med sætcifrene 6-3, 6-3 og 6-3.

Det er første gang nogensinde, at den 25-årige Cilic vinder en grand slam-turnering, og sejren var aldrig rigtig i fare for Cilic, der med sin hårde serv vandt næsten alle sine servepartier i kampen.

Den knap to meter høje kroat trænes til daglig af Goran Ivanisevic, der som den seneste kroat vandt en grand slam-titel ved Wimbledon i 2001.

Det var første gang for både Marin Cilic og Kei Nishikori, der var seedet som nummer 10, at de stod i en finale i en af de fire store turneringer.

Sidste år var Cilic end ikke med ved US Open på grund af en karantæne for brug af et præstationsfremmende middel, der ifølge Cilic' egen forklaring skyldtes et for stort indtag af druesukkertabletter.

Men alt det var glemt mandag aften i New York, hvor Marin Cilic skreg sin glæde ud efter sejren, som han var en time og 54 minutter om at hive i land.

- For alle spillere derude, der arbejder hårdt, var denne sejr et signal om, at hvis man arbejder hårdt, vil det i sidste ende blive belønnet, siger han.

Finalen i US Open var bemærkelsesværdig i den forstand, at det var første gang i ni år, at hverken Novak Djokovic, Roger Federer eller Rafael Nadal dystede om titlen i en grand slam-finale. Faktisk er Marin Cilic den lavest rangerede vinder siden 2002.

Sejren over Kei Nishikori var fuldt fortjent. Cilic, der efter eget udsagn har spillet det bedste tennis i sit liv de seneste to uger, lavede hele 17 serveesser og 38 vindere i kampen.

Nishikori derimod fandt aldrig frem til det spil, der undervejs i turneringen har ført til sejre over tre spillere fra verdensranglistens top-fem, heriblandt verdensetteren Novak Djokovic.

Sejren ved US Open er Marin Cilic' 12. turneringssejr i karrieren, og han kan nu se frem til et pænt ryk fremad på verdensranglisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip