Hackerdømt dansker bliver løsladt

En 21-årig dansker, der i Retten på Frederiksberg er blevet kendt skyldig i medvirken til hacking i den såkaldte store hackersag, kan torsdag gå hjem med sin familie og venner.

Danskeren JKT har siddet varetægtsfængslet i 16 måneder i forbindelse med den store sag, og da straffen formentlig ikke bliver længere, ville hans forsvarer Michael Juul Eriksen have sin klient løsladt.

- Selv hvis han bliver dømt, har han allerede siddet længere, end den straf han bliver idømt, lød det fra forsvareren.

Det havde senioranklager Maria Cingari ikke nogen indvendinger imod, og dommer Kari Sørensen løslod derfor JKT.

Det medførte klap og høj jubel fra tilhørerrækkerne, der er proppet i anledning af dagens retsmøde.

Sagen drejer sig om omfattende hacking i et stort dataanlæg hos it-virksomheden CSC. Svenskeren Gottfrid Swartholm Warg blev tidligere torsdag kendt skyldig i hacking af CSC's såkaldte mainframe, mens JKT blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

Det bør udløse en fængselsstraf på henholdsvis fem års fængsel og to års fængsel ifølge senioranklager Maria Cingari.

Men da JKT har siddet varetægtsfængslet siden juni 2013 og allerede har afsonet størstedelen af en mulig straf, fik han lov at gå fri, da dagens retsmøde sluttede torsdag.

Hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, opfordrede til, at JKT ikke bliver idømt mere end 30 dages betinget fængsel.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Helt nøjagtigt er der stjålet 246.490 registreringer fra politiets kriminalregister fordelt på 91.011 unikke personnumre.

Retssagen blev indledt 2. september, og der bliver afsagt dom om strafudmålingen fredag klokken 13.

/ritzau/

 

Dagens Gossip