Hackere angriber flyselskab: 1400 passagerer forsinket

Hackere var søndag skyld i, at lufthavnen i Polens hovedstad, Warszawa, måtte aflyse adskillige afgange. Over 1400 passagerer blev ramt af aflysningerne.

Ifølge en talsmand for det polske luftfartsselskab Lot har det ikke tidligere været udsat for et cyberangreb af den slags.

It-kyndige havde ulovligt skaffet sig adgang til Lots netværk af computere ved 15-tiden søndag eftermiddag. Hændelsen, der førte til aflysning af ti afgange, blev løst ved 21-tiden.

Lot forklarer i en meddelelse, at selskabet på grund af "it-angrebet" var ude af stand til at udarbejde de flyveplaner, der er en forudsætning for, at fly må gå i luften.

De polske efterretningstjenester efterforsker sagen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Cyberangreb mod flyselskaber er indtil videre usædvanlige, men bekymringen i branchen for den type hændelser er stigende.

Eksperter har blandt andet talt om risikoen for, at terrorister ved at trænge ind i selskabernes computersystemer muligvis kan overtage kontrollen med fly og fjernstyre dem.

I december sidste år sagde FN's luftfartsorganisation, Icao, at cyberangreb kan udgøre en alvorlig trussel mod sikkerheden i luften, og i april i år advarede de amerikanske myndigheder om, at hackere kan udnytte de underholdningssystemer, som de fleste passagerfly er udstyret med, til at sabotere de elektroniske systemer i cockpittet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip