Hackere har rettet skytset mod Sydkoreas atomkraftselskab

Sydkorea beder USA om hjælp til at efterforske et hackerangreb mod det selskab, der står for driften af de sydkoreanske atomkraftværker.

Det oplyser en sydkoreansk kilde med kendskab til sagen. Ifølge kilden har myndighederne ikke udelukket muligheden for, at Nordkorea kan stå bag angrebet mod det statskontrollerede selskab KHNP.

Der er ikke kommet officielle meddelelser fra myndighederne om, hvem der menes at være ansvarlig for angrebet, som blev opdaget mandag.

I 2013 beskyldte Sydkorea naboen mod nord for at hacke et større antal banker og medieselskaber.

Ingen af Sydkoreas atomkraftværker har i været fare som følge af forsøget på at trænge ind i computerne, oplyser selskabet.

Tidligere mandag kom det frem, at internettet i Nordkorea stort set var brudt sammen efter flere dage med ustabile forbindelser.

Nedbruddet kommer efter, at USA's præsident, Barack Obama, har varslet et "proportionalt svar" på de seneste ugers cyberangreb mod Sonys filmselskab i USA.

De amerikanske myndigheder vil ikke oplyse, om man har indledt et hackerangreb på Nordkorea.

Sony Pictures har i forbindelse med hackerangrebet trukket komediefilmen "The Interview" tilbage, hvilket har fået store økonomiske konsekvenser for selskabet.

I filmen er den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un, mål for satiriske angreb.

Det kommunistiske styre i Nordkorea nægter at stå bag angrebet mod Sony.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip