Hackere stjæler 6,5 milliarder fra 100 banker verden over

Et af verdens største bankkup er blevet gennemført af hackere. Det fastslår en rapport fra sikkerhedsfirmaet Kasperskys Lab, der anslår, at over 100 banker er blevet ramt af angrebet på verdensplan og bestjålet for ca. 6,5 milliarder kroner. Det skriver BBC.

Det er hackerbande, som er blevet døbt Carbanak, hvis medlemmer sidder i Rusland, Kina og Ukraine, der står bag angrebet, konkluderer rapporten.

Kaspersky har samarbejdet med Interpol og Europol i deres undersøgelse af angrebet, der har fundet sted i 30 lande og i flere finansielle virksomheder i Rusland, USA, Tyskland, Kina, Ukraine og Canada.

- Angrebet understreger, at hackere udnytter enhver sårbarhed, der er i landes og bankers sikkerhedssystemer, siger Sanjay Virmani, leder af Interpols venter for digitale forbrydelser.

Læs også: Anonymous har nedlagt første offer i operation efter Charlie Hebdo

Rapporten beskriver desuden en ny tendens, hvor hackere går direkte efter banker og ikke længere efter den enkelte brugers computer og bankoplysninger.

Kaspersky begyndte deres undersøgelser i 2013, da bankautomater i Kiev, Ukraine, helt umotiveret, begyndte at spytte penge ud, uden at nogen satte hævekort i automaten.

Undersøgelse afslørede, at hackerne havde fået adgang til flere bankers interne systemer ved at hacke sig ind i bankernes overvågningssystemer og overvåge de ansattes computerskærme.

Overvågningen skal have stået på i over to år. Hackerbanden har efterfølgende brugt bankernes egne rutiner og fået det til at ligne helt almindelige transaktioner, når de har flyttet pengene til egne konti.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip