Hackertiltalt svensker: Mange har brugt min computer

I Cambodja opholder sig personer, som i cyberspace går under navnene Ripley, Eraser og Nohyp. Alle har de haft adgang til en 29-årig hackertiltalt svenskers computer, da han boede i Phnom Penh i Cambodja.

Det fortæller svenskeren, Gottfrid Svartholm Warg, onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor han sammen med en ung dansker er tiltalt for omfattende hacking mod firmaet CSC, som opbevarer offentlige registre for politiet og staten.

Angrebene er blandt andet gået ud over CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS, som indeholder oplysninger om internationalt efterlyste i Schengen-området.

- Jeg vil ikke beskylde de her personer for noget, fortæller Warg under afhøringen, som bliver foretaget af vicestatsadvokat Anders Riisager.

Warg hævder, at hans computer er blevet fjernstyret, og at ukendte gerningsmænd har hacket CSC på den måde. Selv er han uskyldig lyder det.

Derfor vil Anders Riisager gerne have navnene på de personer, som har haft adgang til computeren, men Warg afviser pure at oplyse dem.

- Som anklager burde du vide, hvordan man behandler stikkere i arresten, lyder det fra Warg.

De elektroniske indbrud hos CSC er foregået i en såkaldt mainframe, som er et stort computeranlæg, der huser enorme mængder informationer.

- Jeg er grafisk interesseret, og mig bekendt har en mainframe ingen skærm, så det interesserer mig ikke, fortæller Gottfrid Svartholm Warg.

Warg opholdt sig i Cambodja fra slutningen af 2008. Kort efter blev han i Sverige idømt et års fængsel for at bryde ophavsretslovgivningen, men på grund af opholdet i Cambodja har han ikke afsonet den dom.

Dommen fik han blandt andet på grund af sin rolle i fildelingstjenesten Pirate Bay, som han er medstifter af.

I 2012 blev Warg anholdt i Phnom Penh og udleveret til Sverige. Her blev han tiltalt i en ny sag. Denne gang handlede det blandt andet om hacking mod den svenske virksomhed Logica. Det kostede ham et års fængsel.

Det var den sag, som udløste den danske hackersag, da svenskerne opdagede, at der også havde været aktivitet rettet mod CSC. I Danmark anede CSC nemlig ingenting.

Warg blev siden sammen med en 21-årig dansker tiltalt i sagen. Der ventes dom den 31. oktober.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip