Hækkerup: Kunne ikke sige nej til Landbrug & Fødevarer

Skrevet af admin

10/10/2014

Dagens topnyheder

Hun har hele tiden vidst, at hun en dag ville forlade politik, men det har ikke været planen, at det skulle ske nu. Tilbuddet om at blive direktør i Landbrug & Fødevarer var dog for godt til at sige nej.

Sådan lyder det fra afgående justitsminister Karen Hækkerup (S), der fredag har meddelt, at hun stopper i politik.

- Jeg forlader politik, fordi jeg har fået tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Og hvis jeg siger nej nu, så er muligheden der ikke, når jeg en gang ville være mere klar. Derfor har jeg valgt at forfølge den her drøm efter 17 år som folkevalgt, siger Karen Hækkerup til Ritzau.

Hun mener ikke, at skiftet til Landbrug & Fødevarer er et skridt ned af karrierestigen, selvom hun forlader en af de tungeste ministerposter.

- Det er to store stillinger, som jeg har været privilegeret at kunne vælge imellem. Jobbet i Landbrug & Fødevarer betyder meget for mange mennesker og for samfundet, og det er derfor en tung og vigtig post, siger hun.

- Jeg ærgrer mig dog over, at jeg ikke kan sidde på begge poster i valgperioden ud, siger hun.

Karen Hækkerup siger samtidig, at hun uanset jobtilbuddet fra Landbrug & Fødevarer under alle omstændigheder kun havde planer om at sidde som minister en enkelt valgperiode.

- Jeg ville have stillet op ved næste valg, men jeg ville samtidig have sagt, at jeg ikke ville stå rådighed til minister igen, og at andre måtte komme til, siger Karen Hækkerup.

- Og så ville jeg have kigget mig om efter noget andet. Det har jeg også hele tiden haft en aftale om på hjemmefronten, siger hun.

I Landbrug & Fødevarers direktørstol erstatter hun den tidligere Venstre-minister Søren Gade, der meldte sin afgang i slutningen af september. Her kan hun gøre brug af de erfaringer, hun gjorde sig under sin tid som fødevareminister i 2013.

Karen Hækkerup fortæller, at Landbrug & Fødevarer tog kontakt til hende, efter at Søren Gade meldte sin afgang.

Det bliver Mette Frederiksen (S), der overtager den ledige stol i Justitsministeriet, mens Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, bliver beskæftigelsesminister.

/ritzau/