Hækkerup: Penge til psykiatrien giver 500 job

I første omgang er det især patienter og pårørende i psykiatrien, der kan glæde sig over de 2,2 milliarder kroner, som en netop indgået aftale sikrer dem.

Men i anden omgang er der også godt nyt til beskæftigelsen, da aftalen mellem regeringen og satspuljepartierne kan bidrage med flere job, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Hvis man spørger, hvad den her plan cirka kan svare til af nye ansættelser i psykiatrien, så vil det på landsplan svare til, at der bliver ansat i omegnen af 500 nye folk, siger han.

Sundhedsministeren nævner, at det blandt andet kan være læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, som kan få de nye job.

- Og det er 500 nye fuldtidsstillinger, som ikke løber ud om nogen år, men som altid er der, understreger Nick Hækkerup over for Ritzau.

Aftalen om at løfte psykiatrien er blevet indgået fredag mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance og De Konservative.

De 2,2 milliarder kroner vil blive tilført fra 2015-2018. Pengene er fundet i satspuljen, som i år ekstraordinært er på i alt 2,8 milliarder kroner, forklarer sundhedsministeren.

- Vi havde fra regeringens side sagt, at vi ville bruge 1,6 milliarder kroner på psykiatrien og gemme de sidste 1,2 milliarder kroner til andre ting, som for eksempel kunne være svage ældre.

- I forhandlingsforløbet har der så været et ønske om, at vi skulle hæve beløbet til psykisk syge. Det vil vi sådan set også gerne, men man kan jo kun bruge pengene én gang, lyder det fra Nick Hækkerup.

I sidste ende er beløbet dog blevet hævet til de endelige 2,2 milliarder kroner, og det efterlader 600 millioner kroner i satspuljen, som kan benyttes til andre formål.

Spørgsmål: Hvad skal der ske med de resterende 600 millioner kroner?

- De bliver forhandlet i efteråret. Normalt forhandler man satspulje i efteråret, og der kommer de her penge så oveni den almindelige satspulje, som vi endnu ikke kender størrelsen af, siger Nick Hækkerup og fortsætter:

- Så det bliver 600 millioner kroner plus noget, der bliver forhandlet til efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip