Hækkerup pudser politiet på Facebook-bøller

admin

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

Politiets nye Nationalt Cyber Crime Center (NC3) kommer ikke bare til at bekæmpe hackere, internetsvindel og pædofilringe. Justitsminister Karen Hækkerup (S) oplyser i en række svar til Folketingets retsudvalg, at en anden opgave bliver at holde øje med de mange trusler på de sociale medier, skriver Information.

- NC3 vil i løbet af efteråret 2014 yderligere styrke indsatsen med at følge udviklingen inden for forskellige kriminalitetsformer på nettet til brug for udarbejdelse af analyser og trusselsvurderinger. I den anledning vil NC3 være til stede i visse af de fora, hjemmesider mv. på internettet, som erfaringsmæssigt anvendes til strafbare forhold, skriver Karen Hækkerup.

Justitsministerens svar kommer, efter at retsudvalget netop har bedt hende sikre, at NC3 kan overvåge og retsforfølge de trusler og injurier, der i stigende grad finder sted på nettet.

Senest har ekstremistforskere advaret mod Facebook-grupper som "Nej til kriminelle indvandrere" med over 6000 medlemmer og indlæg som "Skyd dem", og "De skal udryddes fra Europa ligesom jøderne i 40'erne".

Københavns Politi har tidligere oplyst, at det ikke overvåger internetgrupper og derudover kun tager en sag op, hvis en forurettet part anmelder en trussel. Det sker sjældent, da der ofte er tale om lukkede grupper på nettet.

Karen Hækkerup understreger, at politiets efterforskning og forfølgning kræver en mistanke om, at der ikke bare er begået noget strafbart, men et strafbart forhold, der forfølges af det offentlige. Da injurier er undergivet privat påtale, kan politiet ikke efterforske og forfølge overtrædelse af denne bestemmelse i straffeloven.

Både højre og venstre side i Folketinget er tilfreds med, at justitsministeren sætter NC3 ind mod internettrusler og andre strafbare forhold.

/ritzau/