Hælmål sender Tottenham på tredjepladsen i sidste minut

28/12/2015

Tottenham ligger nummer tre i Premier League. Det er en foreløbig kendsgerning efter udesejren på 2-1 over Watford.

Dermed overhaler holdet Manchester City i kraft af bedre målscore, inden City tirsdag møder Leicester. Begge hold har 35 point, men Tottenham for en kamp mere.

Længe lignede det ellers pointtab til Tottenham mandag eftermiddag, men efter 89 minutter kom forløsningen.

Efter et intenst Watford-pres satte Tottenham i angreb og efter et par indlæg fra højre satte den indskiftede Heung-Min Son sejrsmålet ind med en hælafslutning.

Christian Eriksen måtte efter en periode med lidt skuffende præstationer tage plads på Tottenhams bænk fra start, men danskeren kom på banen efter 44 minutter, da Moussa Dembele blev trukket på grund af en skade.

Uden Eriksen på banen kom Tottenham godt fra start og satte sig tungt på opgøret. Det gav føring til London-holdet efter 17 minutter, da hjemmeholdet tabte bolden midt på banen.

Tottenhams formstærke Erik Lamela førte bolden frem i et kontraangreb og havde mulighed for at aflevere til Harry Kane. I stedet ventede Lamela på sin egen åbning, og da den kom, lagde han bolden i mål med en koldblodig inderside til 1-0.

Det trak op til flere mål for udeholdet, men ud af det blå udlignede Odion Ighalo til 1-1 kort før pausen ved at tackle sig igennem et alt for passivt Tottenham-forsvar.

Det åbnede kampen op fra starten af anden halvleg, men efter godt en time skiftede opgøret karakter, da Watfords Nathan Ake blev vist ud for en hård tackling på Erik Lamela.

Herefter dominerede Tottenham, som dog havde meget svært ved at skabe målchancer.

Udeholdets mangel på idéer gav i stedet Watford blod på tanden. Trods en mand i undertal pressede hjemmeholdet i de sidste ti minutter, og holdet var millimeter fra at score, men bolden passerede lige netop ikke målstregen, viste tv-billeder.

Knap var dette sket, inden bolden befandt sig i den anden ende, hvor Tottenham scorede til 2-1.

Stort drama var der også, da Everton tog imod Stoke, der overraskende vandt 4-3. Everton var bagud 0-1 og 1-2, men kom på sejrskurs ved 3-2 efter 71 minutter. Men i de sidste ti minutter vendte Stoke endnu en gang op og ned på det hele med to mål.