Hæstorp: Forslag om brugerbetaling er kun et debatoplæg

Socialdemokraternes formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, går i kødet på påstanden om, at hun skulle åbne op for mere brugerbetaling på sundhedsområdet, hvilket Jyllands-Posten skriver torsdag.

- Brugerbetaling er bestemt ikke min kop te. Region Hovedstadens administration har givet politikerne et inspirationskatalog over, hvor der kan spares, når vi skal finde 225 millioner kroner på næste års budgetter, og det skal vi diskutere, siger Sophie Hæstorp Andersen til Ritzau.

- Jeg mener ikke, at brugerbetaling løser vores budgetproblemer, men når vi står med så store udfordringer, så er alt selvfølgelig til debat, men det er ikke det samme, som at jeg går ind for det, siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten åbner regionsformanden op for, at det fremover kan koste ekstra for eksempelvis vordende forældre at få skanningsbilleder eller at få mad på hospitalet, hvis man er indlagt sammen med en pårørende.

Men Sophie Hæstorp Andersen, der er tidligere socialdemokratisk sundhedsordfører for partiet i Folketinget, afviser avisens oplysninger, fordi det er administrationen og ikke hende, der har lagt forslagene frem. Derfor kan de ikke tolkes som udtryk for hendes politiske ståsted.

- Inspirationskatalog rummer mange forslag. Skal folk vente lidt længere på akuttelefonen? Skal vi kun have fem akutbiler i stedet for seks? Skal der være færre kontroller ved sygdomsforløb? Skal der indføres brugerbetaling?

- Vi kan ikke blive ved med at bede læger og sygeplejersker om at løbe hurtigere og hurtigere, så vi skal diskutere, hvordan vi skal prioritere. Nogle mener, at brugerbetaling er den rette vej, men det er ikke min politik, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun håber, at sparekataloget kan sætte gang i en åben debat mellem politikere og borgere.

- Vi har ikke som socialdemokrater taget endelig stilling til, hvilke forslag vi går ind for, men brugerbetaling er ikke et. Jeg vil ikke indføre ny eller mere brugerbetaling. Det er en misforståelse, siger regionsformanden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip