Hæstorp: Regionen skjuler intet i Eurovision-sag

Skrevet af admin

02/10/2014

Dagens topnyheder

Selvom hele forløbet omkring Eurovision 2014 har været "en galopperende hest", hvor der hele tiden kom nye oplysninger frem, så mener Region Hovedstaden ikke, at den har noget at skjule i sagen om Eurovision, som endte med et uforklarligt millionunderskud.

- Vi har ikke noget at skjule. Vi har søgt åbenheden hele vejen igennem, så det er kun fint, hvis vi kan få det samlede billede af det, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) til Ritzau torsdag.

Statsrevisorerne beder torsdag Rigsrevisionen om at undersøge, hvordan Eurovision 2014 kunne ende med at koste 77 millioner kroner for meget.

Region Hovedstaden har været åben omkring sin rolle i sagen igennem hele forløbet, mener Hæstorp Andersen.

- Vi har løbende givet aktindsigt til journalister og politikere i Region Hovedstaden, og Wonderful Copenhagen har også meldt ud, at hvis Rigsrevisionen kom med en henvendelse, så ville de også gerne medvirke, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hendes opfordring til Rigsrevisionen er at se på DR's rolle i afholdelsen af Eurovision. Det er den side af sagen, som mangler at blive afdækket, selvom DR har lagt sin egen redegørelse frem, mener hun.

Hun håber, at DR vil lade Rigsrevisionen se aftalen mellem DR og Projektselskabet ESC 2014, den såkaldte Værtsby- og Venueaftale, der ligger til grund for afholdelsen af Eurovision i maj.

- Vi har politikere, der har set Værtsby- og Venueaftalen, men som ikke må fortælle om den. Det skyldes, at DR hele tiden har krævet fortrolighed om lige præcis aftalen. Så mit håb er, at Rigsrevisionen vil dække den del af det.

- Ellers får vi kun den halve del af historien. Sådan har det meget været indtil videre, siger hun.

/ritzau/