Hæv dine feriepenge i aften: I morgen er det for sent

Skrevet af admin

30/09/2015

Dagens topnyheder

Onsdag midnat rinder timeglasset ud for de glemsomme sjæle, der ikke har fået gjort krav på deres feriepenge.

Derfor opfordrer HK/Privat alle til at tænke sig om en ekstra gang, for at sikre at man ikke har glemt at holde ferie i forbindelse med et jobskifte eller har glemt at holde femte ferieuge og overføre pengene til næste ferieår.

For selvom arbejdsdagen måske er slut, kan medarbejdere landet over stadig nå at gøre krav på deres feriepenge.

- Det er ærgerligt at gå glip af de feriepenge, du selv har optjent, siger Klara Hoffritz, advokat i HK/Privat.

- Så tag fat i din arbejdsgiver eller find dit NemID frem og klik dig ind på Feriekontos hjemmeside senest i dag og bed om at få pengene udbetalt. Ellers forsvinder de, siger hun.

Ifølge HK/Privat er det en god idé, at man som medarbejder beder chefen om pengene skriftligt - for eksempel på mail - så man kan dokumentere, at man har gjort det senest onsdag den 30. september.

- Hvis din arbejdsgiver ikke udbetaler pengene, selvom du har bedt om dem i tide, skal du holde fast i dit krav. Her kan du få hjælp fra HK. Ellers risikerer du at skulle vinke farvel til dine penge, siger Klara Hoffritz.

Hvis man som medarbejder ikke har fået holdt sin ferie fra ferieåret 2014-2015 på grund af barsel eller lang tids sygdom, gælder der andre regler.

Så har man haft en såkaldt feriehindring og har derfor først sidste frist for at få pengene udbetalt d. 30. april 2018. Også her skal anbefaler HK/Privat, at man som medarbejder tager fat i sin arbejdsgiver eller Feriekonto.

/ritzau/

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: