Hæveautomaterne ved fristaden Christiania gløder

De fem hæveautomater, der ligger på Chistianshavns Torv, er Danmarks mest brugte.

Automaterne ligger lige ved siden af fristaden Christiania, hvor hashpusherne omsætter for omkring en milliard kroner om året, skriver MetroXpress.

Det er Danske Bank og Nordea, der deler de i alt fem hæveautomater på torvet. Bankerne mener, at de mange kontanthævninger skyldes den centrale beliggenhed.

- Christianshavn er et trafikalt knudepunkt og bindeled mellem Indre by og Amager, så der er rigtig mange mennesker, der passerer Christianshavns Torv hver eneste dag, siger chef for pengeautomatafdelingen i Danske Bank, Henrik Ploug.

- Derfor er det naturligt, at hæveautomaterne er meget populære, siger han til gratisavisen.

MetroXpress har spurgt bankkunderne, hvorfor de hævede penge på torvet. Og ud af 10 tilfældige mennesker, der i går stod i kø til at hæve penge ved Danske Banks to automater, svarede de otte, at de skulle på Christiania og købe hash eller skunk.

- Jeg skal på staden og købe hash. Jeg hæver kun penge her, fordi Christiania er i nærheden, siger Markus, der ikke ønsker at oplyse sit efternavn.

Flere af butiksindehaverne på Christianshavns Torv tør ikke spå om, hvor folk bruger kontanterne.

Hos blomsterhandleren på torvet, der ligger med udsigt til Danske Banks to hæveautomater, lyder det, at man ikke modtager særligt mange kontanter.

- Folk står i kø ved hæveautomaterne fra morgen til aften. Det gør de altid, siger en medarbejder til MetroXpress, der kender kildernes identitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip