Hafida blev kvalt af sin mand i børneværelset

Børneværelset. Et rum i hjemmet, som burde være rammen om munter leg, godnatlæsning og andre hyggelige aktiviteter.

Sådan var det dog langt fra i børneværelset i 39-årige Hafida Bourouihs lejlighed på Østbrovej i Glostrup torsdag aften i sidste uge. Værelset blev forvandlet fra at være børnenes trygge base til et gerningssted for en grufuld forbrydelse.

Det kom frem tirsdag ved Retten i Glostrup, hvor Hafidas mand, den 40-årige ABL, via sin advokat erkendte, at han netop på børnenes værelse først med knyttet næve - han er gammel bokser - bankede Hafida i gulvet og efterfølgende kvalte hende til døde, blandt andet ved brug af en ledning.

ABL åbnede ikke selv munden i retten. Ifølge advokat Peter Ølholm fordi han ikke har sovet de sidste fire dage, hvor han har været anholdt af politiet. Til gengæld læste anklager Sune Ploug Sørensen mandens forklaring til politiet op.

Af den fremgik det, at ABL havde lukket døren til børneværelset, hvor han og Hafida befandt sig, for at skåne børnene fra forældrenes igangværende skænderi. Det ældste barn på fire år var angiveligt i bad, mens den yngste på to så tegnefilm.

Skænderiet endte med det grufulde drab på Hafida, hvis lig først blev fundet tirsdag morgen nær en spejderhytte i Sydsjælland.

ABL har forklaret til politiet, at han forsøgte at skåne børnene fra at se deres dræbte mor. I første omgang blev børnene taget med på en køretur til Nordsjælland, hvor ABL ledte efter et passende sted at skille sig af med liget.

Det fandt han ikke. I stedet kørte han tilbage til lejligheden i Glostrup, hvor det lykkedes ham i ubemærkethed at bære Hafidas lig ned i bilens bagagerum, mens børnene sad og sov inde i bilen.

ABL har også forklaret til politiet, at børnene "heldigvis" stadig sov, da han ankom til Sydsjælland, hvor han fik bugseret liget ud af bilen og smidt over et hegn. Efterfølgende søgte ABL mod havet, hvor han gik i vandet for at slette eventuelle spor på sin krop.

Børnene, hvis værelse dannede rammen om forbrydelsen, har ikke længere en mor. Deres far står formentlig til en dom i omegnen af 12 års fængsel. Foreløbig har dommer Anne Berg bestemt, at ABL skal sidde fængslet frem til 21. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip