IS halshugger endnu et amerikansk gidsel

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en video, der angiveligt viser det amerikanske gidsel Steven Sotloff blive halshugget.

Det rapporterer Site, (Search for International Terrorist Entities), som er en gruppe, der sporer terrororganisationers aktiviteter på internettet.

En maskeret person truer på videoen også et britisk gidsel, David Haines, med halshugning. Den maskerede mand advarer alle regeringer mod at støtte "Amerikas onde alliance mod Islamisk Stat."

- Jeg er tilbage, Obama, og jeg er tilbage på grund af din arrogante udenrigspolitik mod Islamisk Stat, siger den militante efter halshugningen af Sotloff, der var klædt i orange og lå på knæ i et ørkenlandskab.

Manden, der står for henrettelsen, synes at være den samme mand med britisk accent, som optræder i videoen fra den 19. august, hvor den amerikanske journalist James Foley bliver halshugget.

- Så lige som dine missiler fortsætter med at ramme vores folk, sådan vil vores knive blive ved med at ramme halsen på dine folk, siger han.

På videoen med Foley blev der vist billeder af Steven Sotloff, og det blev sagt, at præsident Barack Obama kunne afgøre dennes skæbne.

- Denne amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning, siger en maskeret mand i videoen med Foley.

Den 31-årige Sotloff blev bortført i Aleppo i det nordlige Syrien sidste år. Familien valgte at holde kidnapningen hemmelig for offentligheden.

Sotloff har arbejdet for en række amerikanske medier, blandt andet Time, og har rapporteret fra Libyen efter diktator Muammar Gaddafis fald samt fra den syriske borgerkrig.

NBC News beskriver Steven Sotloff som journalist i flere af verdens brændpunkter og som en glødende fan af basketballklubben Miami Heat. Sotloff voksede op i Miami i Florida og har studeret på University of Central Florida.

Det sidste livstegn offentligheden har fået fra Sotloff er på det sociale medie Twitter, hvor amerikaneren senest skrev noget 3. august sidste år.

/ritzau/Reuters

 

 

 

 

Dagens Gossip