Halvalbanske Durmisi håber kun på dansk triumf

Landsholdsspilleren Riza Durmisi har albanske rødder, da begge spillerens forældre kommer fra Albanien.

Men Durmisi kommer ikke til at stå med et grinende og et grædende øje, hvis søndagens opgør mellem Armenien og Albanien falder ud således, at Albanien skal til EM, mens Danmark skal spille playoff.

- Jeg får det 100 procent skidt, hvis Albanien kvalificerer sig til EM, mens vi skal i playoff.

- Min familie holder med Riza og Danmark, og jeg er helt sikker på, at de ikke vil se mig ked af det. Så hele min familie holder med Danmark søndag, og de kommer i Parken og støtter mod Frankrig, siger den 21-årige back.

Selv havde Durmisi muligheden for at vælge, om han ville spille for Albanien eller Danmark, men han blev endegyldigt låst til det danske landshold, da han i september fik spilletid i en kvalifikationskamp mod netop Albanien.

Kort efter kampen mod Albanien var Durmisi også på banen i udekampen mod Armenien. Begge kampe endte 0-0.

Ud fra kendskabet til begge hold på baggrund af de kampe har Durmisi også et bud på, hvordan Armenien sikrer sig point søndag aften mod Albanien, så Danmark kommer direkte til EM.

- Armenien skal gøre noget af det, de gjorde i perioder mod os med at presse højt. Men de skal også stå tilbage nogle gange, så de kan satse på omstillinger, for dem er de meget farlige på.

- Hvis Armenien angriber kampen, vil det ryste albanerne, for Albanien skal vinde for at komme direkte til EM. De har aldrig været med før, og det gør, at de måske kan blive stressede og ikke få deres spil i gang, siger Durmisi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip