Halvdelen af danskerne: Lad boligskatter følge priserne

Boligskatterne er en politisk varm kartoffel, men befolkningen er ikke helt afvisende over for ændringer.

En ny undersøgelse, Voxmeter har foretaget for Ritzau, viser i hvert fald, at der måske er større opbakning i befolkningen til at pille ved skattestoppet på boliger, end politikerne hidtil har troet.

Halvdelen af de mere end 1100 personer, der har deltaget i undersøgelsen, svarer ja til, at de samlede boligskatter bør følge prisudviklingen på boliger, så skatterne sættes op, når priserne stiger, og ned, når boligpriserne falder.

Det vækker glæde hos De Radikale, der for nylig påkaldte sig opmærksomhed med et forslag om at aflive boligskattestoppet.

- Det viser, at en meget stor del af befolkningen tænker meget mere langsigtet end deres politikere, siger gruppeformand Camilla Hersom.

De Radikale ønsker at øge boligbeskatningen for så til gengæld at lette skatten på arbejde, forklarer hun. Det er ikke meningen, at skatterne samlet set skal stige.

- Nogle vil komme ud med et plus, andre vil få en lidt større udgift. Det afhænger af, hvilket job man har, og hvilket hus man bor i. Det er et forslag, vi først og fremmest kommer med, fordi det er samfundsgavnligt, siger Camilla Hersom.

Et bredt flertal i Folketinget har aftalt at fastholde ejendomsværdiskatten frem til 2020, og den aftale står De Radikale ved, understreger Hersom.

De senere år har det været politisk svært at røre boligbeskatningen, konstaterer Lars Andersen, der er økonom og direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

De fleste økonomer taler ellers for at beskatte boliger frem for løn.

- Ejendomsskatter er de bedste og mest retfærdige skatter, der findes, fastslår Lars Andersen.

Han erklærer sig positivt overrasket over, at halvdelen af danskerne er med på at lade boligbeskatningen følge med priserne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip