Halvdelen af verdens rigdomme ejes snart af én procent

At verdens goder ikke er ligeligt fordelt, bliver nu endnu en gang slået fast. Og kløften mellem de rigeste og de fattigste bliver fortsat dybere.

I 2016 vil én procent af klodens befolkning således eje mere end halvdelen af alle værdier i verden. Det fremgår af en ny rapport fra den britiske hjælpeorganisation Oxfam.

- Gabet mellem de rigeste og resten vokser hurtigt, konstaterer Oxfams chef, Winnie Byanyima.

Den rigeste hundrededel har allerede øget sin andel af verdens samlede værdier til 48 procent fra 44 procent i 2009. I 2016 vil andelen passere de 50 procent ifølge Oxfam.

I snit er hver person i denne gruppe god for 2,7 millioner dollar (cirka 17 millioner kroner).

Og resten af verdens værdier har laget lige under de superrige sat sig på. Totalt er 94,5 procent af alle værdier ifølge Oxfam ejet af de 20 procent rigeste.

Det efterlader bare 5,5 procent af den samlede formue til fordeling blandt verdens resterende 80 procent. Gennemsnitsformuen for voksne i denne gruppe er ifølge Oxfam 3851 dollar (knap 25.000 kroner).

Organisationen opfordrer verdens politikere til at slå hårdere ned på skatteunddragelse, øge skatten på kapital i stedet for arbejde og indføre mindsteløn for at stoppe udviklingen mod større økonomisk ulighed.

Den nye rapport fra Oxfam kommer, få dage før det årlige Verdens Økonomiske Forum begynder i Davos i Schweiz. Det er 45. gang, at mødet holdes. Et rekordstort antal stats- og regeringsledere har meldt deres ankomst.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip