Halvt dansk Stjarnan-hold slår polakker ud i Europa

admin

|

07/08/2014

Dagens topnyheder

Det islandske fodboldhold fra Stjarnan fuldførte torsdag en fornem bedrift i kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

Det lykkedes nemlig at slå polske Lech Poznan sammenlagt i duellen om en plads i playoff-runden.

Med hjælp fra fire danskere i startopstillingen fik Stjarnan 0-0 i Polen, hvilket rakte til et overraskende avancement, da den tidligere AaB-angriber Rolf Toft for en uge siden blev matchvinder i en 1-0-sejr på Island.

Ud over 21-årige Toft startede også Nicklas Vemmelund, Michael Præst og Martin Rauschenberg på banen for Stjarnan i Poznan.

Stjarnan formåede dermed at gøre, hvad Esbjerg ikke kunne; at slå et polsk hold ud af turneringen. Tidligere torsdag måtte Esbjerg forlade turneringen efter 2-2 på hjemmebane mod Ruch Chorzow efter 0-0 i Polen.

I Trondheim blev Mike Jensen og Rosenborg slået ud af Europa League-kvalifikationen efter 1-1 mod tyrkiske Karakbukspor. Det første opgør i Tyrkiet var endt 0-0.

Også Molde er færdige i Europa efter et 1-2-nederlag på hjemmebane til Zorya fra Ukraine.

I Stockholm blev publikum også udsat for en mindre chok, da AIK ikke fik færdiggjort arbejdet mod FC Astana fra Kasakhstan. Efter 1-1 på udebane tabte svenskerne torsdag aften med 0-3 på egen bane.

Der er lodtrækning til playoff-runden på fredag.

/ritzau/