Halvt så mange nydanskere gifter sig udenlandsk

admin

426 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Efter den omstridte 24-års-regel blev indført, har halvt så mange nydanskere med ikkevestlig baggrund giftet sig med en ægtefælle uden for Danmark.

Nu gifter de sig i højere grad med personer af dansk oprindelse, og det er et skridt i den rigtige retning for integrationen, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Ifølge hende kan forklaringen findes i de ændrede regler for familiesammenføring som 24-års-reglen og tilknytningskravet.

- Frem for at hive en ægtefælle til Danmark, der kan have svært ved at forstå, hvad Danmark er for et land, og hvilke muligheder og forpligtelser der følger med, når man bor i Danmark, ser vi nu, at ægtefællen i højere grad findes i Danmark, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Ægteskabsmønstret for personer med ikkevestlig oprindelse har ændret sig siden år 2000. Siden er andelen af gifte nydanskere, der finder en ægtefælle i udlandet, halveret.

Den gennemsnitlige ægteskabsalder for nydanskere er omvendt steget markant.

- Det, håber jeg, er et udtryk for, at både kvinder og mænd har fokus på at få en uddannelse, inden de gifter sig, og dermed på lige fod skaber et grundlag for at forsørge sig selv og den familie, de skaber, siger hun.

42 procent af kvinder, der giftede sig i år 2000, var under 24 år. I dag er andelen kun halvt så stor.

Blandt mænd er der også sket en halvering i den tilsvarende andel ifølge ministeriet.

/ritzau/