Hamas affyrer 85 raketter mod det sydlige Israel

Militante palæstinensere i Gaza har i løbet af mandagen affyret op mod 85 raketter mod det sydlige Israel, rapporterer israelske medier.

Det israelske luftvåben har svaret igen ved at angribe mål i Gaza.

Bombardementerne bekræftes af den israelske hær, som siger, at en stor del af raketterne blev affyret inden for et kort tidsrum.

Avisen Haaretz skriver, at i alt 85 raketter er affyret fra Gaza i løbet af dagen - 35 af dem inden for meget kort tid.

Raketbeskydningen kommer, efter Israel natten til mandag angreb mål i Gaza og dræbte seks mennesker. Oprindelig lød meldingen på ni dræbte.

Mindst fire af raketterne, der blev affyret fra det Hamas-styrede Gaza, blev opfanget og nedskudt af det israelske raketforsvar, mens 16 landede i områder omkring byen Beersheva omkring 40 kilometer fra Gaza, skriver nyhedsbureauet AFP.

Der bor 200.000 mennesker i Beersheva. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Sirenerne gik i gang i flere områder syd for Tel Aviv, rapporterer israelsk radio.

Hamas' væbnede gren, der kalder sig Ezzedine al-Qassam-brigaden, har taget skylden for raketbeskydningen.

- Al-Qassam affyrede snesevis af raketter mod Netivot og Ashkelon, Ashdod og Ofakim som svar på den zionistiske aggression, hedder det i en erklæring.

Kort efter angreb det israelske luftvåben mere end 30 mål nær Gazas sydlige by Rafah, oplyser sikkerhedskilder og palæstinensiske øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge israelsk tv kommer angrebene, efter at den israelske regering har givet militæret bemyndigelse til at "skærpe svaret til Hamas".

Spændingerne er taget til mellem Israel og Hamas, efter at tre jødiske teenagere blev bortført og dræbt 12. juni i Hebron på Vestbredden.

Israel anklager Hamas for at stå drabet på de tre teenagere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip