Hamas erkender: Vi står bag angreb på Israel

Den væbnede fløj af Hamas siger, at den har gennemført raketangreb mod Israel tirsdag - blandt andet på et område i storbyen Tel Aviv.

Inden erklæringen fra Hamas havde det israelske militær oplyst, at en raket fra Gaza havde ramt et område i Tel Aviv nær den internationale Ben Gurion-lufthavn. Ingen kom noget til ved angrebet.

Samtidig hyler advarselssirenerne i Jerusalem, og Hamas siger, at man har sendt raketter mod byen. Ifølge israelsk politi er en raket blevet opsnappet over Jerusalem, og der er ingen rapporter om hverken ødelæggelser eller tilskadekomne.

Hamas hævder desuden at have affyret 40 raketter mod Israel tirsdag aften, og israelske medier rapporterer om mindst 30 angreb, hvor mindst én person er blevet såret.

En fem og en halv dage lang våbenhvile i Gaza blev brudt tidligere tirsdag, efter at tre raketter fra Gaza ramte det sydlige Israel, hvorefter den israelske hær svarede igen med en række luftangreb mod såkaldte terrormål i Gazastriben.

Ifølge den palæstinensiske redningstjeneste har et barn have mistet livet, mens 40 andre er blevet såret i de israelske gengældelsesangreb.

Israel fastslog hurtigt som en kendsgerning, at det var Hamas i Gaza, der stod bag raketbeskydningen, som en talsmand for den islamistiske bevægelse hævdede ikke at have noget kendskab til.

Våbenhvilen er sent tirsdag aften officielt udløbet uden at blive forlænget.

/ritzau/Reuters