Hamas siger nej til ny våbenhvile i Gaza

Hamas-bevægelsen vil ikke forlænge våbenhvilen med Israel i Gazastriben, som udløber klokken 7.00 fredag dansk tid.

Det oplyser to topembedsmænd fra Hamas, og det bliver bekræftet af en leder af den palæstinensiske gruppe Islamisk Jihad, som har været til stede ved forhandlinger i Egypten.

Dermed har forhandlingerne i Kairo om en mere permanent aftale foreløbigt været ufrugtbare.

Våbenhvilen, der var aftalt til at vare 72 timer, blev angiveligt brudt natten til fredag, da raketter fra Gazastriben slog ned i Israel ifølge landets militær. Ingen skulle dog være kommet til skade.

Kampene mellem Israel og Hamas har kostet 1886 palæstinensere og 67 israelere livet, siden Israel indledte en militær offensiv i Gaza 8. juli.

Torsdag opfordrede den væbnede gren af Hamas, Qassam-brigaden, til ikke at gå med til at lægge våbnene, medmindre der kom en tilfredsstillende aftale i hus. Samtidig meldte gruppen sig klar til at bekæmpe Israel, hvis våbenhvilen skulle kollapse.

- Vi appellerer til den palæstinensiske delegation om ikke at acceptere en våbenhvile, medmindre den tilfredsstiller vores folks krav, sagde talsmanden for Qassam-brigaden, Abu Obeida.

Et af Hamas' krav er, at Israels otte år lange blokade af Gazastriben ophører. Derudover skal grænseovergangen til Egypten ved byen Rafah genåbnes, lyder det.

På den anden side kræver Israel, at Hamas og andre militante grupper i Gaza bliver afvæbnet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip