Hamas skal drøfte våbenhvile med palæstinensisk præsident

Skrevet af admin

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, sætter sig søndag sammen med lederen af Hamas-bevægelsen, Khaled Meshaal, for at finde en løsning på den snart to uger lange konflikt i Gazastriben.

Ifølge en embedsmand tæt på Abbas mødes de to politikere i Qatar for at drøfte en våbenhvile. Flere end 340 palæstinensere er blevet slået ihjel, siden Israel indledte sin offensiv 8. juli mod Gazastriben. Fire israelere har mistet livet.

Fire medlemmer af en enkelt palæstinensisk familie blev lørdag dræbt ved et israelsk luftangreb i den nordlige del af Gazastriben, oplyser hospitalskilder i den palæstinensiske enklave.

Søndagens møde er kommet i stand, efter at Hamas, som kontrollerer Gazastriben, er kommet med en række betingelser for en våbenhvile over for Mahmoud Abbas, Qatar, Tyrkiet og Den Arabiske Liga.

Den palæstinensiske bevægelse ønsker blandt andet "et stop for angrebene mod det palæstinensiske folk" samt fri bevægelighed for Gazastribens palæstinensere i området op til den israelske grænse.

Israels militæroperation begyndte med luftangreb mod palæstinensere, der affyrer raketter fra Gaza og ind over grænsen til Israel. Torsdag valgte Israel at udvide sin mission med en landoffensiv.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, mødtes lørdag med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, for at drøfte krisen. Fabius siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det ikke er lykkedes at finde en løsning.

- Jeg må desværre sige, at opfordringen til en våbenhvile ikke er blevet hørt. Tværtimod er der en risiko for flere civile tab, som bekymrer os, siger Laurent Fabius.

/ritzau/AFP