Hamas viser sit isenkram frem på militærparade

Den militante gruppe Hamas har i Gazastriben markeret sin 27 årsdag med en militærparade, der skal vise, at den islamiske organisation har militært isenkram til at bakke religionen op.

Tusindvis af mænd klædt i sort og med masker gik igennem de regnvåde gader i Gaza City, mens de viste raketter og affyringsramper til morter frem i det fattige område ved Middelhavets kyst.

Over det hele svævede en Hamasdrone.

Den israelske avis Jerusalem Post skriver, at Israel havde fly i luften for at holde øje med dronen, der ikke krydsede grænsen ind i israelsk luftrum.

De større raketter, de, der kaldes M75, og som produceres lokalt, blev kørt på lastbiler. De har en rækkevidde på 80 kilometer og kan fra Gaza nå Tel Aviv og Jerusalem i Israel.

Blandt Hamas-fodfolket var frømænd, der kaldes flådekommandoen. De bar våddragter og lod sig fire ned af bygninger.

Abu Obeida, talsmand for Qassem-brigaderne, Hamas-gruppens militære gren, hylder Iran for at have hjulpet med at udruste Hamas.

- Tak til alle folk og lande, først og fremmest Den Islamiske Republik Iran, der ikke har holdt sig tilbage med penge, våben og andre ting og har udrustet modstandsbevægelsen med raketter, sagde han i en tale.

Israel og Hamas udkæmpede i sommer en 50 dage lang krig, hvor der ifølge Israel blev affyret 3659 raketter eller mortergranater fra Gaza mod Israel.

Israels hær siger, at den ramte 5226 mål i Gaza fra fly, artilleri eller kampvogne.

2143 palæstinensere blev ifølge Hamas-oplysninger dræbt. Israel siger, at 73 israelere blev dræbt.

Under konflikten skød Israel også to Hamas-droner ned. Qassem kalder dronerne Ababil og siger, at de fremstilles i Gaza.

Hamas blev grundlagt i 1987 kort efter, at den første palæstinensiske opstand, intifada, begyndte.

Gruppen, der er inspireret af Det Muslimske Broderskab i Egypten, har også et charter, hvor det kræver staten Israel destrueret, hvorefter der skal etableres en islamisk stat i det gamle britiske Palæstinamandat.

Det er det nuværende Israel, de palæstinensiske områder samt Jordan.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip