Hamilton tangerer Senna i Japan i nyt Mercedes-show

Lewis Hamilton (Mercedes) var helt suveræn i det japanske Formel 1-grandprix søndag morgen dansk tid, da han cruisede sig til sin ottende sejr i sæsonen.

Det var samtidig hans 41. grandprixsejr i karrieren, hvilket er en tangering af Hamiltons store idol, den afdøde brasilianer Ayrton Senna.

Med sejren udbyggede han VM-føringen i år, hvor han nu er 48 point foran teamkammeraten Nico Rosberg (Mercedes), der blev nummer to på Suzuka-banen søndag.

De to startede i omvendt rækkefølge, men allerede i første sving klemte Hamilton sin racer ind foran Rosberg, som midlertidigt røg ned på fjerdepladsen efter teamkammeratens hårde kørsel.

Mens Rosberg måtte kæmpe for at komme op på andenpladsen, cruisede Hamilton mod en ny triumf uden at blive presset for alvor i sin overlegne Mercedes-racer.

Den regerende verdensmester passerede det ternede flag efter 53 omgange med 19 sekunder ned til Nico Rosberg, som havde små to sekunder ned til Sebastian Vettel (Ferrari).

Løbet bød ikke på det store drama på banen, som sidste år på tragisk vis kostede Marussia-køreren Jules Bianchi livet, da hans hoved ramte et bjærgningskøretøj, som var i gang med at flytte en anden forulykket bil.

Bianchi lå i koma i ni måneder efter ulykken, inden familien i juli i år meddelte, at Bianchi var afgået ved døden.

Med otte sejre i de første 14 grandprixer har Lewis Hamilton kørt sig i en yderst favorabel position i forhold til at snuppe sin tredje VM-titel i karrieren.

Der resterer fem grandprixer i sæsonen, og med 25 point til vinderen af hvert grandprix og 18, 15, 12 og 10 point til de næste pladser skal der nok et par uheld til for at fravriste briten VM-titlen i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip