Han havde en mistanke og satte et skjult kamera på moderens plejehjem: Fik et chok, da han afspillede videoen

09/04/2016 21:35

Redaktionen

Nyheder

Mest læste i dag

Da amerikaneren Camille Parent opdagede, at hans mor havde blå mærker og skrammer på sin krop, fik han en mistanke om, at beboerne på hans mors plejecenter var voldelige over for hende. 

Han havde spurgt ind til mærkerne hos personalet, som forklarede ham, at det nok skyldtes, at hun var faldet, mens de ikke lige så det. 

Der var dog et eller andet, der stadig nagede Camille, og derfor satte han et skjult kamera op, for at finde ud af, hvad der foregik.

Han havde næppe regnet med at se, hvad han så, da han gennemgik filmen.

Billederne i videoen nedenfor taler sit tydelige sprog:

Personalet på stedet behandler Camilles mor komplet uanstændigt: De tørrer en klud med afføring ud i hendes ansigt. De hiver og trækker så hårdt i hende, at der ikke er nogen tvivl om, hvor mærkerne på hendes krop stammer fra, og så lader de hende ligge uden opsyn, hvilket betyder, at andre patienter på stedet kan gå ind og gennemrode hendes ting uden konsekvenser. 

Helen McDonald, som Camilles mor hedder, lider af sygdommen Alzheimers, som er så fremskreden, at hun ikke kan huske, hvad der er sket, kort tid efter en hændelse. Derfor har hun ikke selv kunnet fortælle, hvad der var galt. 

- Hvordan kan jeg nogensinde have tillid til nogen eller noget fremover? Hvordan kan nogen overhovedet have tillid til andre?, siger Camille Parent i videoen nedenfor: 


Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: