Han jagtede sin stjålne telefon til Kina - Modtaget som helt i lufthavnen

For lidt over et år siden sad Matt Stopera og drak vin på en bar i hjembyen New York, da han opdagede, at hans iPhone var blevet stjålet fra bordet.

Han forsøgte at ringe til telefonen, men den gik direkte på telefonsvaren, og der var derfor ingen anden udvej for den unge amerikaner end at købe en ny smartphone.

Her ville en normal historie om et telefontyveri stoppe, men sådan gik det ikke for Matt Stopera, der endte med at blive verdensberømt i Kina.

For et par dage senere sad Matt Stopera i sofaen og trykkede på sin ny iPhone – han tjekkede sine fotografier ud, da der pludselig dukkede en række selfies af en ukendt asiat op på den lille skærm.

Manden poserede foran et appelsintræ.

Matt Stoperas gamle smartphone var tilknyttet en service, så telefonen automatisk gemte fotografier på internettet, og hver dag kunne amerikaneren nu følge med i den mystiske mands liv, når han med den stjålne smartphone tog billeder fra dagligdagslivet i Kina.

Matt Stopera skrev et opslag på internettet – han ville vide, hvem manden på de nu utallige fotografier var.

Ugen efter havde han 100.000 følgere på det kinesiske svar på Twitter, hvor brugerne fik identificeret manden, der indtil da var blevet omtalt som 'Broder Appelsin' på de sociale medier. 

Inviteret på besøg i Kina

Matt Stopera, der på BuzzFeed har skrevet en længere udredning om den følgende bizarre oplevelse, havde nu kontakt til kineseren.

De havde skrevet sammen i flere uger, da 'Bror Appelsin' inviterede amerikaneren på besøg i hjembyen Meizhou i det sydlige Kina.

Begge var to på dette tidspunkt blevet verdensberømte i det kommunistiske land takket være omtalen på internettet, men alligevel fik Matt Stoepra sig en stor overraskelse, da han trådte ud i ankomsthallen i en propfyldte lufthavn.

I et hav af fotografer og fans stod 'Broder Appelsin' klar med en buket blomster.

De hilste på hinanden i et virvar af opmærksomhed, hvorefter de som superstjerner blev eskorteret ind i en ventende bil.

Her fik kineseren med hjælp fra en tolk forklaret, at hans fætter havde købt amerikanerens stjålne telefon på et marked, og bagefter fik 'Broder Appelsin' smartphonen som en gave.

Læs mere: Tyve stikker af med 50.000 honningbier

Selv om amerikaneren og kineseren ikke kunne kommunikere direkte sammen, så udviklede de på få dage et stærkt venskab.

Deres fælles oplevelser blev nøje fulgt af de kinesiske medier, men efter en uge var det tid til at sige farvel. 

- Vi udveksler gaver. Alle græder. JEG KAN IKKE TRO MINE EGNE ØJNE. Ingen andre end os to vil nogensinde forstå, hvilken sindssyg oplevelse det har været. Vi var sammen om det, skriver Matt Stoepra om afskeden med ejeren af sin tidligere telefon. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip