Han lækkede ministrenes cpr-numre: Nu er politiet efter ham

Overtrædelse af navneforbud, brud på persondataloven og våbenloven.

Det er sigtelser, der vil blive rejst mod en tidligere betjent, oplyser lederen af personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller.

Manden blev anholdt fredag morgen og vil i løbet af dagen blive sigtet for flere forhold.

- Vi sigter ham for i alt 10 forhold. Det drejer sig om blandt andet om at have offentliggjort ministres personnumre og brugt nedværdigende ord om politifolk, siger Jens Møller til Ritzau.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) fik deres personnumre og adresser offentliggjort på en hjemmeside, som den tidligere betjent Lars Kragh Andersen står bag.

Derudover har han krænket nogle af sine tidligere kolleger.

- Manden har brugt nedværdigende ord mod flere politifolk og kaldt dem planterøvere og penis-belurede. Derudover har han lagt deres billeder, navne og adresser på internettet, siger Jens Møller.

Der bliver dog intet grundlovsforhør, da det ifølge politiet ikke er nødvendigt. I stedet bliver han løsladt senere fredag med sigtelserne hængende over hovedet.

Lars Kragh Andersen har tidligere erkendt, at han har lagt cpr-numrene på de to ministre ud på nettet, og at hans handlinger formentlig er en overtrædelse af lovgivningen.

Målet er angiveligt at øge opmærksomheden om statens overvågning af danskerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip