Hancock tager sin tredje VM-titel - Nicki vinder bronze

Den 44-årige amerikaner Greg Hancock er ny verdensmester i speedway efter sæsonens sidste VM-grandprix i polske Torun lørdag aften. Nicki Pedersen endte som nummer tre i den samlede stilling.

Allerede efter sine første tre heat havde Hancock sikret det samlede VM-guld med to sejre og en andenplads, mens polske Krzysztof Kasprzak i sine to første heat satte point til.

Alligevel sikrede polakken sig den samlede andenplads allerede inden semifinalerne. Senere vandt Kasprzak også finaleheatet og dermed lørdagens grandprix.

Men lørdag aftens store historie var en anden. Nemlig sejren til legendariske Greg Hancock.

Det er tredje gang, at Greg Hancock vinder VM siden sin debut i 1995. Første verdensmesterskab blev vundet i 1997, mens Hancock stod øverst på skamlen for anden gang i 2011.

Amerikaneren har kørt en imponerende sæson, hvor det er blevet til en grandprix-sejr og i alt otte finalepladser, men i lørdagens grandprix i Torun sluttede Greg Hancock sidst i sin semifinale efter en punktering.

Greg Hancock er den ældste kører, der nogensinde har kørt med i VM-serien, og siden 2002 er amerikaneren ikke sluttet uden for top-seks i VM-stillingen.

I kampen om tredjepladsen i den samlede VM-stilling endte det med stort drama, som danske Nicki Pedersen kom bedst ud af.

Danskeren vandt sit semifinaleheat, mens den direkte konkurrent til VM-bronzen, britiske Tai Woffinden, endte på en tredjeplads.

Derfor skulle der bare et point til i finaleheatet for at sikre tredjepladsen, men efter en overhaling og mindre kollision med Krzysztof Kasprzak blev Nicki Pedersen udelukket af finalen og måtte derfor ud i en omkørsel mod Tai Woffinden om den samlede tredjeplads.

Den vandt danskeren dog i sikker stil og sikrede sig dermed bronzen.

/ritzau/Oprettet af Mikkel Brix Kvols på 11-10-2014 23:07:21 || Opdateret af Sami Don Petersen på 11-10-2014 23:14:53

 

Dagens Gossip