Handicaporganisation glæder sig over ny DSB-kontrakt

Det bliver lettere for handicappede at køre med tog, hvis en aftale om en ny tiårig trafikkontrakt mellem staten og DSB falder på plads.

Regeringen, SF og Enhedslisten er tæt på at være enige om trafikaftalen, oplyser Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til TV2 News.

I den nye kontrakt mellem Transportministeriet og DSB er det besluttet, at handicappede passagerer fremover skal varsle DSB 24 timer, inden de skal med tog, hvis de har brug for hjælp på rejsen. I dag skal DSB varsles 48 timer før togrejsen.

På længere sigt er det meningen, at DSB først skal have besked blot to timer før, at en handicappet passager har brug for hjælp til rejsen.

- Mulighed for handicapassistance er for nogle grupper af mennesker med handicap afgørende for, om man kan komme med toget, siger Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, i en skriftlig udtalelse.

- Derfor er jeg virkelig glad for, at man politisk har besluttet, at forholdende skal være bedre, siger han.

Assistancen er ifølge Danske Handicaporganisationer nødvendig, fordi flere tog og stationer ikke er tilgængelige for blandt andre bevægelseshandicappede og blinde.

Forskellige perronhøjder, trin i tog og mangel på ledelinjer er eksempler på forhold, der gør det svært eller umuligt for nogle mennesker at komme med toget ved egen hjælp.

- Når handicapassistance skal bestilles 48 timer i forvejen, som det skal i dag, er det helt umuligt spontant at beslutte sig for at tage toget, hvis man for eksempel sidder i kørestol og har brug for assistance, siger Thorkild Olesen.

Trafikaftalen sætter rammerne for togdriften på den danske jernbane og sikrer DSB en årlig betaling fra staten i milliardklassen.

Ritzau erfarer, at aftalens parter mødes til forhandlinger i Transportministeriet klokken 18, hvor aftalen ventes at falde på plads.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip