Handicappede Jakob må ikke deltage i Storebælt-løb: Det er et spørgsmål om sikkerhed

Om to uger når startskuddet til broløbet over Storebælt lyder, bliver det højst sandsynlig uden 17-årige Jakob Nonnemann fra Odense. Han må nemlig ikke deltage i løbet, fordi hans far er nødt til at skubbe ham i en løbevogn. Det skriver TV2Fyn

Den 17-årige multihandicappede fynbo, Jakob Nonnemann, er meget glad for broer og drømmer om at være med i det store løb over Storebæltsbroen. En drøm, som hans far, Henrik Nonnemann, har forsøgt at opfylde, ved at melde dem begge til løbet, men løbsledelsen vil ikke lade Jakob deltage og henviser til A/S STorebælt og politiet, der har opstillet sikkerhedsreglerne for løbet.

Læs også: Spastiker gennemførte Ironman med tvillingebror: Glemte alt om kørestolen

"Broløbet Storebælt er modsat de fleste andre løb begrænset af nogle sikkerhedsmæssige udfordringer. På Storebæltsbroen er det således ikke tilladt at have nogen form for "udstyr" med," skriver løbsledelsen i et brev til Henrik Nonnemann ifølge TV2Fyn.

Sammen har Jakob og faren deltaget i et hav af løb, hvor faren har skubbet sønnen i en jogger. Derfor er faren langt fra tilfreds med situationen, som han finder helt horribel.

Læs også: Fodboldstjerne giver handicappet dreng uforglemmelig oplevelse 

- Det er dybt urimeligt. Jeg synes, det er mangel på situationsfornemmelse i bedste fald. Og i værste fald er det direkte diskriminerende i forhold til, at man har en handikappet, der ikke kan få lov til at deltage i et åbent motionsløb, siger Henrik Nonnemann til TV 2/Fyn

Henrik Nonnemann har oprettet en Facebook-side, hvor han opfordrer folk til at hjælpe ham med at overbevise løbsarrangørerne om, at Jakob gerne må deltage i Broloøbet 2014. I skrivende stund har 1138 personer liket siden.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Jacob er mulitihandicappet, men han forstår alt, hvad man siger, og kan gøre sig forståelig ved hjælp af håndtegn. Henrik Nonnemann beskriver sønnen som lidt af en brospecialist, der ved alt om broer, især dem går til og fra Fyn.  

Se billeder af Jakob her: 

 

 

Dagens Gossip