Handicappet dreng isoleret på billede: Nu er kritiseret klassefoto taget om

Ann Katrine Warren

|

23/06/2013
En syv-årige dreng i kørestol blev sat langt fra sine klassekammerater på kontroversielt kassefoto.

Dagens topnyheder

Det er hjerteskærende, at se den 7-årige Miles Ambridge på klassebilledet af 2. klasse på Herbert Spencer Elementary School i Canada.

Den lille handicapperede dreng i kørestol blev placeret helt isoleret ude til højre i billedet, lang fra sine kassekammerater der sad sammen på en bænk. På billedet ses den 7-årige desperat læne sig ind mod kammeraterne, som sidder så langt væk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Miles Ambridge har den alvorlige sygdom spinal muskulær astofi, som gør ham afhængig af kørestolen. Hans forældre var derfor dybt rystede og oprørte, da sønnen havde billedet med hjem i skoletasken. De har slet ikke vist billedet til sønnen for ikke at gøre ham ked af det.

Forældrene kritiserede efterfølgende offentligt Herbert Spencer Elementary School for åbenlyst at holde deres søn uden for fællesskabet. Billedet har også skabt stor debat på internettet, hvor det er blevet delt tusindvis af gange.

LÆS OGSÅ: Autocorrct: Derfor skulle sms'er være forbudt for forældre

Nu har den canadiske skole taget kritikken til sig, og skolens 2. klasse har fået taget billedet om.

På det nye billedet ses en storsmilende Miles Ambridge sidde på bænken i første række sammen med alle sine klassekammerater. Han er lykkeligt uvidende om, hvilken opstandelse det første billede skabte.

SE DE TO KLASSEBILLEDER HERUNDER