Handicappet får møde med rådmand efter protest i kørestol

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

I snart et døgn har Bente Lilian Hansen siddet i sin kørestol foran Rådhuset på Flakhaven i Odense med et skilt med ordene SOS – Omsorgssvigt.

Allerede tirsdag eftermiddag studsede en borger over kvinden, og skrev et Facebook-opslag, hvor hun forsøgte at videreformidle kvindens protest.

- Som hun fortalte mig, og som mange nok har hørt, så skæres der nu yderligere på handicapområdet, og hun kunne ikke bare se på det mere, hun havde brug for at give sin mening til kende, skrev Maria Clement Dinesen på Facebook tirsdag.

Siden har Bente Lillian Hansen forsat sin protest natten over og har siddet pakket ind i tæpper på samme sted, som Maria Clement Dinesen fandt hende.

Politiet har holdt øje med kvinden, og det samme har de lokale medier, der onsdag morgen skriver, at Bente Lilian Hansen fortsætter sin protest.

Det har nu fået Rådmand på ældreområdet, Enhedslistens Brian Skov Nielsen, til at gå ind i sagen. Siden klokken 08.00 onsdag har han brugt sin tid på Bente Lillian Hansen.

- Vi forsøger at få hende ud til forvaltningen og så mig og min direktør og andre relevante fagpersoner kan få snakket hendes sag igennem, siger han.

Spørgsmål: Du er politiker, skal du bruge din tid på at sagsbehandle?

- Jeg skal slet ikke sagsbehandle. Men jeg skal gøre hvad jeg kan for at sørge for at borgerne har det så godt som overhoved muligt. Så hvis jeg og min forvaltning kan hjælpe med, at hun kommer væk fra Flakhaven og hjem på sin egen bolig, så gør vi gerne det, siger han.

Bente Lilian Hansens protest går dog ikke kun på hendes egen situation. Hun demonstrerer også over de besparelser, som Odense Kommune lægger op til i 2017 på ældre- og handicapområdet.

Kommunen skal spare 31,4 millioner kroner på området. Af dem er 21,1 millioner en direkte konsekvens af regeringens omstridte omprioriteringsbidrag, hvilket Fyens.dk skrev tirsdag.

Besparelser som ifølge Brian Skov Nielsen skyldes regeringens politik.

- Der må jeg sige, at jeg deler hendes utilfredshed med det. Men det noget, vi skal diskutere med Lars Løkke (V), siger han.

/ritzau/