Handicappet kuglestøder får Handicapidrætspris

Skrevet af John Meyer

06/01/2013

Mest læste i dag

Jackie Tony Christiansen er tredobbelt paralympisk guldmedaljevinder i kuglestød, den seneste ved PL i London, vinder af 2 paralympiske sølvmedaljer i diskoskast og 12 EM- og VM-medaljer. Han modtog Kulturninisteriets Handicappris lørdag under Sport 2012-showet i Herning.


- 2012 var et år, hvor handicapidrætten med de Paralympiske Lege i London opnåede en helt ny synlighed. I det lys synes jeg, at det er passende at hædre en af de største skikkelser i dansk handicapidræts historie. Jackie Tony Christiansen er en enestående idrætsudøver med en stålsat vilje og en yderst professionel tilgang til sin sport. På den måde er han et godt forbillede for alle idrætsudøvere. Og så var han et af de mest synlige danske ansigter i det, som jeg vil kalde handicapidrættens folkelige gennembrud ved de Paralympiske Lege i London. Han er på alle måder en værdig vinder, siger kulturminister Marianne Jelved (R).

Om prisen
Kulturministerens Idrætspris er på 75.000 kroner og uddeles for at sætte fokus på personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten og/eller handicapidrættens forhold. Prisen gives til personer, organisationer, virksomheder eller lignende, som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten.