Hans Nielsen ærgrer sig over danske uheld i Vojens

Hans Nielsen var tilfreds med sine køreres indsats, men ærgerlig over, at det ikke rakte til en direkte plads i VM-finalen for hold, da han gjorde status efter lørdagens løb i Vojens.

Danmarks nytiltrådte speedwaylandstræner så sit hold besætte andenpladsen med et minus på tre point i forhold til Polen, der vandt og sikrede en direkte plads i VM-finalen på lørdag i Manchester.

- Vi havde ikke lige heldet på vores side i aften, siger den tidligere firedobbelte individuelle verdensmester.

Han måtte se Niels-Kristian Iversen og Michael Jepsen Jensen blive udelukket i to heat, og i andre to heat måtte Kenneth Bjerre og Leon Madsen opgive at fuldføre.

- Vi kørte fint, men havde desværre et par stop, en punktering på forhjulet for Kenneth Bjerre, og Leon Madsen fik en sten i karburatoren, så den stoppede. Det var selvfølgelig uheldigt, siger Hans Nielsen.

Mens Polen sluttede sig til de britiske værter i VM-finalen, skal Danmark sammen med lørdagens nummer tre, Rusland, køre raceoff på fredag i Manchester.

De to øvrige hold i raceoff bliver fundet blandt Australien, USA, Tyskland og Sveriges regerende verdensmestre, der på tirsdag er vært for den anden afdeling, hvor vinderen også tager en direkte billet til VM-finalen.

Den sidste finalebillet går til vinderen i raceoff, der bliver kørt på National Speedway Stadium dagen før finalen samme sted.

- Jeg er rimelig fortrøstningsfuld videre frem. Det havde selvfølgelig været rart at vinde, men nu må vi tage det positive med ved, at vi nu får et løb på fredag, og så må vi håbe, at vi kan kvalificere os.

- Det bliver selvfølgelig svært, men jeg synes, vi viste nok i aften til, at vi burde kunne gøre det og komme videre til finalen.

- Det bliver ingen nem opgave, men skal vi være verdensmestre, skal vi kunne slå dem, siger Hans Nielsen.

Danmark var lørdag uden ferieramte Nicki Pedersen og skadede Peter Kildemand.

Hans Nielsen vil på mandag melde ud, om han foretager ændringer på holdet til raceoff.

/ritzau/

 

Dagens Gossip