Hansen og Vancouver er tilbage på vinderkurs i NHL

I de syv sæsoner, der har været danskere i NHL, har Jannik Hansens Vancouver Canucks været det mest succesrige hold. I denne sæson kniber det lidt for canadierne, men natten til lørdag kom holdet tilbage på vinderkurs.

I en fyldt arena med næsten 19.000 fans, vandt Vancouver med 6-2 over Columbus. Med sejren fik Vancouver stoppet en negativ tendens med nederlag i de seneste fem kampe.

Holdet, som har vundet NHL's grundspil flere gange i de senere år, er kun nummer ni i Western Conference.

Jannik Hansen er fortsat med efter sin næsten månedlange skadespause, men danskeren bidrog ikke med point natten til lørdag.

Det gjorde Frans Nielsen og Peter Regin heller ikke, da New York Islanders tabte med 3-4 i Pittsburgh. Superstjernen Sidney Crosby scorede hjemmeholdets sejrsmål godt og vel et minut før tid.

Endnu en af de allerstørste profiler var på spil i verdens bedste ishockeyliga, da Montreal mødte Washington.

Trods to scoringer af russeren Alexander Ovechkin fra Washington, lykkedes det Lars Eller og hans holdkammerater at rejse fra USA's regeringsby med en sejr på 3-2.

Danskeren lavede ingen point.

Lørdag kan målmand Frederik Andersen formentlig vente et telefonopkald fra Anaheim. Trods en storslået indsats af den danske målmand i syv kampe i NHL, blev han sendt retur til udviklingsholdet, da Anaheims svenske målmand Viktor Fasth kom tilbage fra skadespause.

Natten til lørdag blev svenskeren imidlertid skadet igen under opvarmningen, så schweizeren Jonas Hiller måtte overtage målmandspladsen i kampen mod Tampa Bay - en kamp Anaheim vandt med 1-0.

Anaheim skal til Phoenix for at møde Mikkel Bødkers hold allerede lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip