Hansenberg er udnævnt til praktikcenter

Hansenberg i Kolding er blevet godkendt som praktikcenter ud af 50 erhvervsskoler i Danmark. Det er Undersvisningsministeriet, der har givet godkendelsen. 

Betegnelsen praktikcenter dækker over tilladelsen til at gennemføre både skole- og praktikperioder på en række erhvervs-uddannelser.

Samarbejde mellem erhvervsskoler

EUC Syd, Herningsholm, EUC Vest og Hansenberg har dannet et konsortium, som har søgt og fået godkendt hver sit Praktikcenter. De fire skoler vil også i fremtiden samarbejde og koordinere opgaver. Målene er blandt andet:

- Oprettelse af flest mulige praktikpladser, effektiv praktikpladssøgning for eleverne og praktikpladsopsøgende arbejde.

På Hansenberg kan uddannelserne til frisør, gastronom, mediegrafiker, personvognsmekaniker, smed, teknisk designer, tømrer og vvs’er tages uden praktik i en virksomhed. Det er skolen, der er virksomheden.

- Selv om vi nu er et praktikcenter, vil vi selvfølgelig gøre alt for, at vores elever får erfaring med det pulserende erhvervsliv. Vi har et rigtig godt samarbejde med områdets virksomheder, og der vil blive arbejdet på korte praktikaftaler, delaftaler, kombinationsaftaler og praktik i udlandet, fortæller Hanne Koblauch Christensen, Hansenbergs leder af virksomhedsservice.

 

Dagens Gossip