Har du børn med mobil? Så bør du læse med her

Smartphones er efterhånden allemandseje, og selv de fleste børnehavebørn render i dag rundt med en i lommen – når de altså ikke lige har den i hånden! Men hvad kan du som forælder gøre for at sikre, at dit barn bruger smartphonen mest hensigtsmæssigt? Det skriver Samlino.dk.

Afstem forventningerne
Inden du overlader en smartphone til dit barn, bør du og dit barn afstemme forventningerne til tidsforbruget. Må dit barn bruge sin smartphone flere timer om dagen, eller skal der sættes en øvre tidsgrænse på, som for eksempel en time om dagen? Dette fører os til det næste punkt.

Afdæk behovene
Har dit barn behov for at tale mange timer i telefon, eller er der et større behov for data til at surfe på internettet, streame musik og lignende? Flere teleselskaber tilbyder særlige børneabonnementer, som har en begrænset datamængde og taletid til en fordelagtig pris. Du kan tjekke dem ud på her.

Lav en pengefri konto
Sørg for at dit barns mobiltelefon sættes op med en konto, som der ikke er tilknyttet noget kreditkort til. På den måde undgår du, at dit barn bruger en masse penge på betalingsapps og i stedet nøjes med de gratis apps – som der i øvrigt er et bredt udvalg af! 

Indstil en skærmlås
Det er altid en god idé at indstille en skærmlås på mobiltelefonen i form af en 4-cifret kode eller et mønster, som dit barn skal tegne. På den måde undgås det, at de andre børn snupper mobiltelefonen i frikvarteret og sender dumme sms’er af sted, eller hvad de ellers kan finde på.

Tal om moral og etik
Fastlæg sammen med dit barn nogle spilleregler for hvad der er i orden at gøre online, og hvad der ikke er. Hvilke billeder er det okay at lægge op på Facebook, og hvilke private oplysninger skal dit barn holde for sig selv? 

Med disse få forholdsregler kan du som forælder sikre dig, at dit barn får et fornuftigt forhold til sin smartphone, men husk også at du er et forbillede for dit barn – og hvad du gør, vil dit barn typisk kopiere!

 

Dagens Gossip