Har du haft det samme job i lang tid?

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media

Det er tiende år i træk, at du træder gennem dørene til dit job, og du har ikke tænkt dig at ændre jobkurs lige med det samme, for du har det jo meget godt, hvor du er. Sådan er det for rigtig mange kvinder i job. De bliver længere og længere tid i det job, de har. Modsat mændene som skifter oftere, skriver The Huffington Post.

Bliv religiøs og mindre stresset på jobbet. Se hvorfor netop det på udeoghjemme.dk

Gifte kvinder bliver
Er du single kvinde, så er der større sandsynlighed for, at du oftere skifter jobbet ud, end din gifte medsøstre gør, peger forskning fra University of New Hampshire på.

De gifte kvinder og dem med børn bliver gerne i de gode jobs, de nu en gang har fået. Og det gør de, ifølge undersøgelsen, fordi arbejdspladser generelt bliver mere og mere fleksible, så de overordnet giver gode forhold til folk med familier.

-Med stigende jobfleksibilitet, familieorlov og familievenlig politik på arbejdspladsen, har især udearbejdende mødre fået mulighed for at skabe en balance mellem at kunne tage sig af børnene samt forblive i jobbet, siger en af folkene bag projektet, Kristin Smith, familiedemograf ved Carsey Institute, University of New Hampshire.

Har I både dine og mine børn? Så få tips på udeoghjemme.dk til at få en glad sammenbragt familie

Undersøgelsen tager udgangspunkt i tal helt tilbage fra 1983 op til nu, og generelt er de overordnede tal ret ens for 1983 og i dag. Folk blev nogenlunde lige lang tid i deres job dengang som nu, men den store forskel ligger i fordelingen mellem køn. Og her steg kvindernes år i samme job altså markant, blandt andet fordi vi i dag har meget større mulighed for at balancere både job og familie.

Så selvom det ikke altid føles som en nem balance både at nå afhentning af børn og deadline på jobbet, så kan vi trøste os med, at mulighederne for et fleksibelt arbejdsliv trods alt er meget større og bedre i dag end tidligere. 

 

Dagens Gossip