Har du tjekket din lønseddel? Hver femte dansker bliver ramt af ny betydelig regel

Skrevet af Kamille Isaksen

13 uger siden

|

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Over en million danskere kan mærke, at lønsedlen er lidt anderledes efter årsskiftet.

Dagens topnyheder

Hver femte dansker kan føle sig mærket af det, og flere har siden årsskiftet undret sig over, at deres lønseddel er blevet markant lavere, end den var i 2023. 

I 2024 har en ny gældsinddrivelsespolitik fra Gældsstyrelsen nemlig vakt opsigt blandt danskerne, idet den tillader op til 60% af en persons nettoløn at blive trukket for at nedbringe offentlig gæld. 

Det skriver TV 2.

Denne ændring berører direkte de 1,1 millioner borgere, der skylder det offentlige penge, med en samlet gæld på 152 milliarder kroner.

Disse nye foranstaltninger, som blev vedtaget af et flertal i Folketinget, har til formål at accelerere tilbagebetalingen af gæld baseret på indkomstniveauer, hvilket har ført til en blandet modtagelse fra offentligheden.

Tina Thygesen, juridisk gældskonsulent hos Forbrugerrådet Tænk, understreger vigtigheden af at forholde sig til sin gæld proaktivt: "Hvis man har svært ved at betale af, er det værste, man kan gøre, at lukke øjnene for problemerne." Hun råder til at undgå unødvendig gæld og opfordrer dem med gæld til at søge hjælp tidligt.

Gælden, der kan inddrives, spænder over forskellige kategorier, herunder skat, afgifter, og SU-lån, hvilket indikerer en bred vifte af årsager til, at borgere ender i gæld til det offentlige. 

Mens nogle ser det som en nødvendig foranstaltning for at sikre tilbagebetaling af gæld, udtrykker andre bekymring for de potentielt alvorlige konsekvenser for personer med allerede stramme budgetter.