Har snydt døden to gange: Skulle have været på begge dødsfly

En hollandsk professinel cykelrytter kan ikke bare cykle pokkers langt og hurtigt, han kan tilsyneladende også cykle fra døden.

I sidste øjeblik har den 29-årige hollænder Maarten de Jonge undgået at flyve med de to Malaysian Airlines dødsfly - MH370, der den 8. marts 2014 forsvandt i det Indiske Ocean på en flyvning mellem Kuala Lumpur og Beijing, og MH17, der blev skudt ned over Ukraine i torsdags, da det var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Det skriver ABC NEWS.

Læs også: Mor, far og baby skulle have været med på dødsflyet: - Vi fik det fysisk dårligt

239 personer mistede livet den 8. marts, mens 298 personer døde i torsdags.

Maarten de Jonge havde booket plads på MH17 fra Amsterdam til Kuala Lum i torsdags, men kort før afgang ændrede han billetten til to dage senere. Få timer senere kom den tragiske nyhed om MH17 og de 298 døde.

Læs også: FAKTA: Her er det sidste årtis værste flyulykker

Det fik 29-årige Maarten til at skrive føgende opdatering på Twitter: "Var jeg rejst i dag, så….".

Det strømmede efterfølgende ind med kommentarer og hilsner til den lettede cykelrytter, som dog mente, at fokus ikke skulle være på ham.

Læs også: Passager jokede med flystyrt på Facebook - nu er han død

"Jeg er overvældet over antallet af svar, jeg har fået. Hvor er jeg glad på min og min families vegne, at jeg ikke var med på den flyvning. Men min historie er ingenting sammenlignet med den elendighed, som mange mennesker oplever lige nu", skriver Maarten og tilføjer:

"Opmærksomheden skal gå til ofrene og de overlevende. Jeg ønsker alle, der er berørt af denne katastrofe, en masse styrke".

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Den utrolig heldige cykelrytter ændrede også sin flybillet til MH370 i marts. Her fløj han en time tidligere i stedet for.

Maarten de Jonge er medlem af  "Terengganu Cycling Team" i Malaysia og blev nummer 35 i sidste måneds nationale mesterskab "Road Race" i Holland.

 

Dagens Gossip