Har været meldt savnet i over to døgn: Nu fortsætter kammerater selv eftersøgningen

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

06/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mandlig dykker blev meldt savnet lørdag aften. Nu griber venner selv opgaven an.

Dagens topnyheder

En tragisk begivenhed har udfoldet sig i farvandet ud for Skagen, hvor en midaldrende mand er formodet omkommet efter en dykkerulykke.

Det skriver TV 2.

Manden, som deltog i en dykkerudflugt ved et lokalt vrag, blev meldt savnet lørdag aften, hvilket udløste en omfattende eftersøgningsoperation.

Thomas Ottesen, vagtchef hos Nordjyllands Politi, beskrev situationen med alvor:

"Da han bliver meldt savnet, er der indikationer på begrænset ilt, koldt vand, og det er langt ude. Efter fem timers søgning og intet held, så er formodningen, at han er omkommet."

Joint Rescue and Coordination Center (JRCC), som hører under Søværnet og har ansvaret for koordinering af redningsoperationer i danske farvande, overtog ledelsen af eftersøgningen. De iværksatte en intensiv søgning med to redningsbåde og yderligere ressourcer, som strakte sig over et stort havområde næsten halvvejs mod Sverige.

René Kortegaard, en talsperson involveret i operationen, gav yderligere oplysninger om manden til TV2 Nord:

"Der er tale om en mand født i 1967, der forsvinder under dykning ved et vrag." Denne detalje peger på de potentielt farlige forhold, som dykkere kan møde i forbindelse med vragdykning, hvor uforudsigelige strømforhold og begrænset sigtbarhed kan være livsfarlige.

Kammeraterne tager over

Til trods for en hel nats intensiv eftersøgning, besluttede myndighederne at indstille operationen søndag middag. Beslutningen blev taget efter nøje overvejelse af de involverede risici og sandsynligheden for at finde manden i live.

Efter offentliggørelsen af eftersøgningens afslutning har dykkerens kammerater, på eget initiativ, udtrykt ønske om at fortsætte søgningen.

Familien til den savnede er blevet informeret om de tragiske omstændigheder og står nu over for en ubeskrivelig sorg, mens de venter på endelige svar

Foto: VesselFinder